Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Një pjatë e dytë vegjetariane me qofte të buta të aromatizuara me bimë aromatike, me salcë domatesh, ideale për një darkë të lehtë. Qoftet me bukë dhe erëza janë të thjeshta për t’u përgatitur dhe shumë ekonomike, perfekte për të përdorur bukën e mbetur dhe për të sjellë në tryezë një pjatë të shijshme.
Përbërësit:
Grini imët manxuranën, trumzën dhe qepët mënjanë. Grini domatet. Fruloni bukën në mikser me vezën, 2/3 e erëzave të grira, djathin e grirë, kripë, piper, një thelpi hudhër e majdanozin.
Formoni me këtë brumë qofte me diametër 3-4 cm, kalojini në miell dhe më pas kalojini në një sitë për t’u hequr miellin e tepërt. Ngrohni pak vaj kikirikësh në zjarr të mesëm. Skuqini qoftet një nga një për 4-5 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Në një tigan tjetër skuqni qepët e grira me pak vaj ulliri dhe shtoni domatet e qëruara. Gatuajini për 30 minuta.
Kullojini qoftet me një garuzhde me vrima dhe vendosini mbi një letër kuzhine. Shtojini më pas te salca dhe gatuajini edhe 10 minuta.
Në fund hidhuni erëzat e grira të mbetura.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment