Gin tonic, receta e shëndetshme mesdhetare. Më pak gin, më shumë qitro e kastravec
Është pija më e konsumuar në botë. Ka lindur në vitin 1700, falë oficerëve britanikë që shërbenin në Indi. Por sot , mund ta përgatisim edhe në shtëpi me disa variante tonat, shumë mesdhetare.
Mjafton të evitoni dozën e lartë të gin (në raportin 1 me 1 me ujin tonik) dhe të mbështeteni tek një dozë më pak e fortë (1/3 gin dhe 2/3 ujë tonik).
Duke përfituar nga fantazia mesdhetare, për shembull limoni, apo qitroja e kastraveci, mund t’i japim një shije shumë specifike dhe shumë personale.
Përbërësit:
1/3 gin
2/3 ujë tonik
1 fetë limon
1 fetë qitro
2 feta kastravec
Akull
Përgatitja:
Mbushni një gotë me akull, hidhni gin-in e më pas ujin tonik, shtrydhni fetën e limonit dhe dekorojeni gotën me kastravec e qitro.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Lini një koment