Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Kemi folur shumë për vetitë e ccmuara që përmbajnë karotat dhe xhinxheri. Ju propozojmë një recetë që kombinon të dy produktet në një krem të shijshëm dhe lëngu i portokallit e bën akoma më të shijshme.
Grini qepën, xhinxherin dhe kaurdisini në vaj ulliri e.v.
Shtoni karotat të cilat i keni qëruar, i keni prerë në feta dhe i kenni kripur.
Shtoni dhe brodon dhe lërini të ziejnë në zjarr të ngadaltë për të paktën 20 minuta.
Frulojeni supën në mikser derisa të merrni një krem homogjen.
Shtoni më pas gjysmë gote lëng portokalli dhe lëkurën e grirë.
Rivendoseni në zjarr pak minuta para se ta servirni në tryezë me copa buke të thekura.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment