Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: receta

Speca të mbushur në formë kungulli për Halloween

Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...

Halloween edition: Topth djathi në formë kungulli 

Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...

Torta të frikshme me sy qershie për Halloween

Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...

Ka një recetë italiane që prej 600 vjetësh nuk...

Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...

Receta e sallatës tradicionale ruse

Përgatitja e përbërësve Ziejmë patatet dhe karrotat derisa të zbuten, por pa u bërë shumë të buta. I presim në kube të vogla dhe i vendosim në një tas të madh. Shtimi i përbërësve të tjerë Shtojmë në tas...

Bëjmë bashkë tiramisu

Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...

Krem Brulée (Crème Brûlée)

Në një tenxhere, ngrohim kremin pana me shkopin e vaniljes të ndarë përgjysmë (ose ekstraktin e vaniljes) dhe e lëmë të nxehet derisa të fillojë të shkumëzojë në anë, por pa vluar. E largojmë nga zjarri dhe e lëmë...

Biskotat e shijshme të Shën Valentinit

Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...

Sallatë salmoni me salcë susami

HAPI 1Ziejini patatet dhe fasulet me avull, në një kosh të vendosur mbi një tigan me ujë të vluar për 8 minuta. Vendosini sipër filetot e salmonit dhe ziejini me avull edhe për 6-8 minuta të tjera, ose derisa...