Pasta me karkalec dhe hudhër
Ziejmë pastën në ujë me kripë derisa të jetë al dente. Në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe shtojmë hudhrën, duke e gatuar për disa sekonda. Shtojmë karkalecat dhe i gatuajmë për 3-4 minuta derisa të...
Sugjerojmë:
Ziejmë pastën në ujë me kripë derisa të jetë al dente. Në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe shtojmë hudhrën, duke e gatuar për disa sekonda. Shtojmë karkalecat dhe i gatuajmë për 3-4 minuta derisa të...
Shtrydhni mishin e sallamit nga lëkurat, duke e ndarë në copa sa një kokërr rrushi. Ngrohni vajin në një tigan. Skuqini copat për rreth 8 minuta derisa të bëhen të arta. Ndërkohë gatuajmë makaronat dhe presim pjesën më të...
Mbushni një tenxhere të madhe me ujë dhe shtoni 1 lugë gjelle kripë. Lëreni të vlojë në zjarr të lartë. Shtoni linguinet dhe gatuajini derisa të jenë al dente, sipas udhëzimeve të paketimit. Kullojini, duke rezervuar ½ filxhan me...
1.Në fillim hiqni dhe hidhni kokat e sardeleve.2.Pastaj hapni çdo sardele dhe hiqni shtyllën kurrizore, duke i lënë filetot të paprekura.3.Vendosni filetot e sardeleve në peshqir letre dhe thajini tërësisht.4.Në një tigan të vogël, ngrohtë 1 lugë gjelle vaj...
1.Në një mikser fruloni ullinjtë dhe kaperit në copa jo shumë të vogla. Merrni tonin dhe shtypeni me pirun. 2.Hiqini lëkurën limonit dhe shtrydhni gjysmën e lëngut. Në një enë të madhe shtoni ullinjtë e grirë, tonin dhe shtoni...
1.Merrni një tenxhere me ujë dhe vijeni në zjarr që të valojë. 2.Pasi të ketë valuar hidhin makaronat dhe kripën. 3.Gjatë kohës që makaronat zihen, pritini hudhrat dhe majdanozin hollë. 4.Në një tigan hidhni vaj ulliri dhe pasi të...
Merrni një tenxhere me ujë dhe vijeni në zjarr që të valojë. Pasi të ketë valuar hidhin makaronat dhe kripën. Gjatë kohës që makaronat zihen, pritini hudhrat dhe majdanozin hollë. Në një tigan hidhni vaj ulliri dhe pasi të...