Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në fillim hiqni dhe hidhni kokat e sardeleve.
2.Pastaj hapni çdo sardele dhe hiqni shtyllën kurrizore, duke i lënë filetot të paprekura.
3.Vendosni filetot e sardeleve në peshqir letre dhe thajini tërësisht.
4.Në një tigan të vogël, ngrohtë 1 lugë gjelle vaj ulliri mbi ngrohjes mesme.
5.Shtoni thërrimet e bukës dhe lerini deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, për rreth 4 minuta.
6.Transferoni thërrimet e bukës në një tas dhe lereni të ftohet.
7.Në një tigan të madh, ngrohni 7 lugë vaj ulliri mbi nxehtësinë mesatare.
8.Shtoni sardelet dhe lereni deri sa të bluhet lehtë, për rreth 4 minuta.
9.Duke përdorur një lugë transferoni sardelet në një pjatë dhe kthejeni tiganin në zjarr.
10.Shtoji filetot në vaj dhe lereni rreth 2 minuta.
11.Shtoni qepët e grira dhe koprën dhe lereni deri sa të karamelizohet, rreth 10 minuta.
12.Shtoni rrushin e thatë,farat e pishës dhe shafranin dhe gatuajeni për 2 minuta.
13.Ndërkohë, në një tenxhere të madhe me ujë të kripur , të valuar fusni linguinet për të zier.
14.Pasi të jenë zier i kulloni makaronat dhe hidhini në tiganin me qepë, kopër.
15.Pasi t’i keni përzier mirë makaronat me përbërjen e tiganit, hidhini në pjata.
16.Shërbejini me filetot e sardeleve dhe thërrimet e bukës.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment