Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
1.Në fillim hiqni dhe hidhni kokat e sardeleve.
2.Pastaj hapni çdo sardele dhe hiqni shtyllën kurrizore, duke i lënë filetot të paprekura.
3.Vendosni filetot e sardeleve në peshqir letre dhe thajini tërësisht.
4.Në një tigan të vogël, ngrohtë 1 lugë gjelle vaj ulliri mbi ngrohjes mesme.
5.Shtoni thërrimet e bukës dhe lerini deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, për rreth 4 minuta.
6.Transferoni thërrimet e bukës në një tas dhe lereni të ftohet.
7.Në një tigan të madh, ngrohni 7 lugë vaj ulliri mbi nxehtësinë mesatare.
8.Shtoni sardelet dhe lereni deri sa të bluhet lehtë, për rreth 4 minuta.
9.Duke përdorur një lugë transferoni sardelet në një pjatë dhe kthejeni tiganin në zjarr.
10.Shtoji filetot në vaj dhe lereni rreth 2 minuta.
11.Shtoni qepët e grira dhe koprën dhe lereni deri sa të karamelizohet, rreth 10 minuta.
12.Shtoni rrushin e thatë,farat e pishës dhe shafranin dhe gatuajeni për 2 minuta.
13.Ndërkohë, në një tenxhere të madhe me ujë të kripur , të valuar fusni linguinet për të zier.
14.Pasi të jenë zier i kulloni makaronat dhe hidhini në tiganin me qepë, kopër.
15.Pasi t’i keni përzier mirë makaronat me përbërjen e tiganit, hidhini në pjata.
16.Shërbejini me filetot e sardeleve dhe thërrimet e bukës.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment