Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një mikser fruloni ullinjtë dhe kaperit në copa jo shumë të vogla. Merrni tonin dhe shtypeni me pirun.
2.Hiqini lëkurën limonit dhe shtrydhni gjysmën e lëngut. Në një enë të madhe shtoni ullinjtë e grirë, tonin dhe shtoni pak vaj ulliri e.v.
3.Zieni linguinet në ujë të bollshëm me kripë, kullojini dhe hidhini në enën me përbërësit e tjerë.
4.Shtoni lëngun dhe lëkurën e grirë të limonit, shtoni kripë e piper dhe servirini.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment