Sugjerojmë:

Linguine të zhytura në salcë me limon dhe hudhër

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
15 minuta
Sugjerohet për:
2 persona
Kalori:
812
280 gr linguine
1 lugë gjelle plus 1 lugë çaji kripë
4 thelpinj hudhre, te prera holle
1 lugë çaji lëkurë limoni, nga 1 limon
¼ filxhan gjethe të freskëta majdanozi të grira hollë
1-2 lugë çaji fara piper të kuq djegës
2 lugë gjalpë
3 lugë vaj ulliri ekstra të virgjër
2 lugë lëng limoni të freskët
Djathë Parmigano i sapo grirë, për servirje (opsionale)

Mbushni një tenxhere të madhe me ujë dhe shtoni 1 lugë gjelle kripë. Lëreni të vlojë në zjarr të lartë. Shtoni linguinet dhe gatuajini derisa të jenë al dente, sipas udhëzimeve të paketimit. Kullojini, duke rezervuar ½ filxhan me ujin e zierjes së makaronave.

Ndërkohë, në një tas të madh rezistent ndaj nxehtësisë, bashkoni hudhrën, majdanozin, lëkurën e limonit, farat e piperit të kuq dhe 1 lugë çaji të mbetur kripë.

Në një tigan të vogël mbi nxehtësinë mesatare, bashkoni vajin e ullirit dhe gjalpin. Pasi gjalpi të fillojë të bëjë flluska, hidheni mbi përzierjen e hudhrave. Përziejini për t’i bashkuar.

Shtoni makaronat në tas së bashku me lëngun e limonit dhe ujin e makaronave. Përziejini mirë derisa të jenë mbuluar tërësisht me salcën e përgatitur. Shërbejeni me djathë Parmigiano.

Komento