8 mollë, të qëruara, të pastruara dhe të prera në kubikë
6 lugë gjelle krem karamel
50 gr miell i thjeshtë
50 g tërshërë
50 gr gjalpë të ftohtë, të prerë në kubikë
Nxehni furrën në 200C. Vendosini mollët në një tenxhere me pak ujë, mbulojeni, më pas gatuajeni në zjarr të lartë për 4-5 minuta, duke i përzier herë pas here derisa të zbuten.
Përzieni 3 lugë gjelle karamel, më pas vendoseni në enë të vogla rezistente ndaj nxehtësisë. Vendosni me lugë të vogël krem karamel mbi mollët derisa të mbetet vetëm 1 lugë gjelle.
Përzieni miellin dhe tërshërën së bashku, më pas fërkoni gjalpin me gishta derisa të keni një përzierje të thërrmuar. Përzieni karamelin e mbetur, më pas shpërndajeni mbi mollët. Piqini për 18-20 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento