8 mollë, të qëruara, të pastruara dhe të prera në kubikë
6 lugë gjelle krem karamel
50 gr miell i thjeshtë
50 g tërshërë
50 gr gjalpë të ftohtë, të prerë në kubikë
Nxehni furrën në 200C. Vendosini mollët në një tenxhere me pak ujë, mbulojeni, më pas gatuajeni në zjarr të lartë për 4-5 minuta, duke i përzier herë pas here derisa të zbuten.
Përzieni 3 lugë gjelle karamel, më pas vendoseni në enë të vogla rezistente ndaj nxehtësisë. Vendosni me lugë të vogël krem karamel mbi mollët derisa të mbetet vetëm 1 lugë gjelle.
Përzieni miellin dhe tërshërën së bashku, më pas fërkoni gjalpin me gishta derisa të keni një përzierje të thërrmuar. Përzieni karamelin e mbetur, më pas shpërndajeni mbi mollët. Piqini për 18-20 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento