8 mollë, të qëruara, të pastruara dhe të prera në kubikë
6 lugë gjelle krem karamel
50 gr miell i thjeshtë
50 g tërshërë
50 gr gjalpë të ftohtë, të prerë në kubikë
Nxehni furrën në 200C. Vendosini mollët në një tenxhere me pak ujë, mbulojeni, më pas gatuajeni në zjarr të lartë për 4-5 minuta, duke i përzier herë pas here derisa të zbuten.
Përzieni 3 lugë gjelle karamel, më pas vendoseni në enë të vogla rezistente ndaj nxehtësisë. Vendosni me lugë të vogël krem karamel mbi mollët derisa të mbetet vetëm 1 lugë gjelle.
Përzieni miellin dhe tërshërën së bashku, më pas fërkoni gjalpin me gishta derisa të keni një përzierje të thërrmuar. Përzieni karamelin e mbetur, më pas shpërndajeni mbi mollët. Piqini për 18-20 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento