Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: karamel

Ëmbëlsirë me mollë, karamel dhe tërshërë

 Nxehni furrën në 200C. Vendosini mollët në një tenxhere me pak ujë, mbulojeni, më pas gatuajeni në zjarr të lartë për 4-5 minuta, duke i përzier herë pas here derisa të zbuten. Përzieni 3 lugë gjelle karamel, më pas...

Tortë në filxhan me ҫokollatë dhe karamel, gati për...

Në një filxhan të madh të sigurt për në mikrovalë, hidhni miellin, sheqerin, kakaon, kikirikat,pluhurin pjekës dhe kripën. Përziejini mirë me një pirun. Shtoni qumështin, vajin, vaniljen dhe trazojini derisa të jetë krijuar një masë e njëtrajtshme. Shtoni copëzat...

Karamele me lëkura portokalli

Lëkurat e portokallit, por në përgjithësi të të gjitha agrumeve, mund të përdoren në mënyrë efikase për receta të ndryshme për fëmijë dhe jo vetëm: karamelet me agrume, janë shumë të shijshme, të thjeshta dhe të shëndetshme nëse nuk...

Krem anglez me karamel

Një ëmbëlsirë thjesht e shijshme, e servirur në një kupë dhe e shoqëruar me biskota. Kremi anglez me karamele është i thjeshtë për t’u përgatitur, shumë e ekonomik dhe gati në gjysmë ore pak a shumë. Përbërësit: 50 gr...