Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Një ëmbëlsirë thjesht e shijshme, e servirur në një kupë dhe e shoqëruar me biskota. Kremi anglez me karamele është i thjeshtë për t’u përgatitur, shumë e ekonomik dhe gati në gjysmë ore pak a shumë.
Përbërësit:
Përgatitja:
Hidhni 200 gr sheqer në një tenxhere, shtoni 2-3 lugë ujë dhe disa pika limoni. Lëreni në zjarr derisa të përftoni një karamele me ngjyrë të artë. Prisni shkopin e vaniljes dhe hiqini farat.
Përgatisni kremin. Rrihni 6 të verdhat e vezëve me sheqerin e bardhë derisa të përftoni një përbërje kremoze, shtoni farat dhe shkopin e vaniljes, qumështin dhe përziejini.
Shtoni 250 ml pana tek karameli i përgatitur. Vendoseni tenxheren me kremin e të verdhave të vezëve në një banjëmari me pak ujë në vlim dhe shtoni ngadalë karamelin e përzier me pana.
Duke e përzier vazhdimisht me rrahëse vezësh, gatuajeni kremin për 10 minuta.
Hiqeni nga zjarri, lëreni të ftohet krejtësisht dhe shërbejeni sipas dëshirës me biskota.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment