300 g selino, të prerë në feta, me fijet e forta të hequra
1 thelpi hudhër, të qëruar
200 gr patate të qëruara dhe të prera në copa
500 ml lëng perimesh
100 ml qumësht
bukë e thekur, për ta shërbyer
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe në zjarr mesatar, hidhni selinon, hudhrën dhe patatet dhe lyejini me vaj. Shtoni një spërkatje ujë dhe një majë të madhe luge kripë dhe gatuajeni, duke e përzier rregullisht për 15 minuta, duke shtuar pak më shumë ujë nëse perimet fillojnë të ngjiten.
Hidhni lëngun e perimeve dhe lëreni të vlojë, më pas ulni zjarrin dhe ziejini për 20 minuta më tej, derisa patatet të copëtohen dhe selinoja të jetë e butë. Përdorni një blender për të bërë pure supën, më pas derdhni qumështin dhe ziejeni përsëri. Kriposeni sipas shijes. Shërbejeni me bukë të thekur.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento