300 g selino, të prerë në feta, me fijet e forta të hequra
1 thelpi hudhër, të qëruar
200 gr patate të qëruara dhe të prera në copa
500 ml lëng perimesh
100 ml qumësht
bukë e thekur, për ta shërbyer
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe në zjarr mesatar, hidhni selinon, hudhrën dhe patatet dhe lyejini me vaj. Shtoni një spërkatje ujë dhe një majë të madhe luge kripë dhe gatuajeni, duke e përzier rregullisht për 15 minuta, duke shtuar pak më shumë ujë nëse perimet fillojnë të ngjiten.
Hidhni lëngun e perimeve dhe lëreni të vlojë, më pas ulni zjarrin dhe ziejini për 20 minuta më tej, derisa patatet të copëtohen dhe selinoja të jetë e butë. Përdorni një blender për të bërë pure supën, më pas derdhni qumështin dhe ziejeni përsëri. Kriposeni sipas shijes. Shërbejeni me bukë të thekur.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento