Ngroheni furrën në 200C. Hidhni kungullin dhe rrepat në një tavë me gjysmën e vajit dhe erëzave. Piqini për 20-25 minuta, derisa të zbuten dhe të karbonizohen në skajet.
Ngrohni vajin e mbetur në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare. Kriposim dhe skuqim preshin për disa minuta, derisa të zbutet pak. Shtoni kungujt, rrepat, hudhrën dhe uthullën dhe gatuajeni për rreth 2 minuta derisa të ngjitet. Përzieni kaperit, ullinjtë, rrushin e thatë dhe domatet, mbushni kanaçen me ujë dhe shtojeni edhe atë. Lëreni në zjarr për 15-20 minuta, pjesërisht të mbuluar me kapak, derisa perimet të zbuten. Përzieni pjesën më të madhe të borzilokut dhe erëzat. Shpërndani mbi pjesën tjetër të borzilokut dhe shërbejeni me bukë me kore.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento