Akullorja është një prej vakteve më të preferuara për fëmijët. Një rast i shkëlqyer për t’ua përgatitur vetë dhe për të kaluar disa orë argëtuese me ta. Një vakt freskues, perfekte për pasditet e verës dhe i shëndetshëm, pasi është përgatitur në shtëpi duke zgjedhur produkte të freskëta.
Përbërësit për 10 biskota:
250 gr miell
100 gr sheqer
100 gr gjalpë
1 vezë
Copëza çokollate
10 gr kakao e hidhur pluhur
Një lugë kafeje sodë buke
Fruta të thata (jo të kripura)
Përgatitja:
Në një enë përzieni miellin, sheqerin, vezën dhe gjalpin e zbutur. Shtoni dhe kakaon e sodën dhe përziejini derisa të përftoni një brumë të butë dhe homogjen.
Mbështilleni brumin me qese kuzhine dhe lëreni në frigorifer për 30 minuta. Ndërkohë përgatisni akulloren: limon, banane, ananas.
Merrni brumin dhe shtoni një pjesë të frutave të thata dhe një pjesë të copëzave të çokollatës. Hapeni brumin mbi një letër furre në trashësi 0.5 cm dhe më pas prisni biskotat në formë rrrë rrethore me anë të një prerëseje ose filxhani.
Vendosini në një tepsi dhe piqini në 180 gradë për 20 minuta.
Sapo të jenë ftohur biskotat, mbushini me akullore në brendësi dhe më pas rrotullojini tek frutat e thata ose copëzat e çokollatës.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment