Akullorja është një prej vakteve më të preferuara për fëmijët. Një rast i shkëlqyer për t’ua përgatitur vetë dhe për të kaluar disa orë argëtuese me ta. Një vakt freskues, perfekte për pasditet e verës dhe i shëndetshëm, pasi është përgatitur në shtëpi duke zgjedhur produkte të freskëta.
Përbërësit për 10 biskota:
250 gr miell
100 gr sheqer
100 gr gjalpë
1 vezë
Copëza çokollate
10 gr kakao e hidhur pluhur
Një lugë kafeje sodë buke
Fruta të thata (jo të kripura)
Përgatitja:
Në një enë përzieni miellin, sheqerin, vezën dhe gjalpin e zbutur. Shtoni dhe kakaon e sodën dhe përziejini derisa të përftoni një brumë të butë dhe homogjen.
Mbështilleni brumin me qese kuzhine dhe lëreni në frigorifer për 30 minuta. Ndërkohë përgatisni akulloren: limon, banane, ananas.
Merrni brumin dhe shtoni një pjesë të frutave të thata dhe një pjesë të copëzave të çokollatës. Hapeni brumin mbi një letër furre në trashësi 0.5 cm dhe më pas prisni biskotat në formë rrrë rrethore me anë të një prerëseje ose filxhani.
Vendosini në një tepsi dhe piqini në 180 gradë për 20 minuta.
Sapo të jenë ftohur biskotat, mbushini me akullore në brendësi dhe më pas rrotullojini tek frutat e thata ose copëzat e çokollatës.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment