Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Çfarë do ishte më e mira për këtë kohë? Një lëng frutash me ananas apo një akullore? Si thoni për të dyja?
Kjo receta më poshtë do ju tregojë si të përgatisni brenda një kohë të shkurtër një akullore të shijshme me ananas. Për më tepër ju nevojiten vetëm dy përbërës.
Përbërësit:
Udhëzime:
Nëse ju pëlqen në gjendje të butë akullorja është gati për tu shijuar, në të kundërt do e lini për pak kohë në ngrirje derisa të fortësohet plotësisht. Nëse ju pëlqeu receta ndajeni edhe me miqtë tuaj!/neps.al
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment