Koha e përgatitjes: 20 minuta–Koha e gatimit: 0 minuta
Një sallatë e freskët dhe origjinale perimesh krudo, tipike për periudhën e verës. Është e thjeshtë për t’u përgatitur, gati në 20 minuta dhe s’ka nevojë për pjekie.
Ingredientët
1 thelpi hudhër
2 avokado
1 lime
2 limona
2 domate
Pak majdanoz
Pak spec djegës
2 qepë të njoma
Kripë
40 gr fistikë të qëruar
Vaj ulliri e.v
Udhëzimet
1
Prisni avokadot, qërojini, pritini në feta dhe bashkojini me lëngun e gjysme limoni që të mos nxihen.
2
Qepëve të njoma hiquni rrënjët dhe pjesën jeshile, pritini në shirita të hollë për së gjati dhe vendosini në një tas me ujë të ftohtë. Prisni domatet në kubikë 1-2 cm.
3
Merrni fistikët dhe copëtojini me një rrahëse mishi.
4
Prisni lime-n në feta të holla. Prisni specin djegës për së gjati, hiqini farat dhe grijeni imët.
5
Kulloni qepët e vendosura në ujë, thajini dhe vendosini në një tas të madh. Shtoni aty avokadon, domatet, fetat e lime dhe fistikët. Në një kavanoz hidhni 3 lugë vaj ulliri, 1 lugë lëng limoni, hudhrën e grirë dhe kripë. Mbylljani kapakun dhe tundeni fort në mënyrë që të merrni një emulsion homogjen. Shtojani sallatës këtë lëng, spërkateni me specin djegës të grirë, majdanoz të grirë dhe shërbejeni.
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Lini një koment