Waffles me reçel luleshtrydhesh të bërë vetë, për një mëngjes plot ëmbëlsi
1 1/4 filxhanë tërshërë pa gluten
1 lugë çaji pluhur pjekje
1/2 lugë çaji sodë buke
1/2 lugë çaji kripë
1 1/4 gota qumësht bajamesh
1 lugë gjelle shurup panje
3 lugë gjalpë kikiriku
Për reçelin:
1 1/2 filxhan luleshtrydhe të grira
3 lugë çaji lëng limoni
4 lugë shurup panje
1.Ngrohni enën e posaçme të waffles.
2.Në një tas të madh, shtoni tërshërën e grirë me blendër, pluhurin për pjekje, sodë buke dhe kripë. Shtoni qumështin, shurupin e panjës dhe më pas gjalpin e kikirikut dhe ziejini së bashku.
3.Hidhini të gjitha në një enë.
4.Në prodhuesin e nxehtë të waffle, derdhni ⅓ e brumit dhe piqeni derisa të jetë gati rreth 3-4 minuta.
5.Ndërkohë përgatisni reçelin.
6.Në një tigan mbi nxehtësinë e lartë, shtoni të gjithë përbërësit e reçelit duke i përzier me një lugë druri ose spatul.
7.Lërini të ziejnë për rreth 10 minuta, duke i nxitur shpesh.
8.Kur masa të trashet pak hiqeni nga nxehtësia dhe lëreni të ftohet pak ose hidheni direkt mbi waffles të sapobërë.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment