Waffles me reçel luleshtrydhesh të bërë vetë, për një mëngjes plot ëmbëlsi
1 1/4 filxhanë tërshërë pa gluten
1 lugë çaji pluhur pjekje
1/2 lugë çaji sodë buke
1/2 lugë çaji kripë
1 1/4 gota qumësht bajamesh
1 lugë gjelle shurup panje
3 lugë gjalpë kikiriku
Për reçelin:
1 1/2 filxhan luleshtrydhe të grira
3 lugë çaji lëng limoni
4 lugë shurup panje
1.Ngrohni enën e posaçme të waffles.
2.Në një tas të madh, shtoni tërshërën e grirë me blendër, pluhurin për pjekje, sodë buke dhe kripë. Shtoni qumështin, shurupin e panjës dhe më pas gjalpin e kikirikut dhe ziejini së bashku.
3.Hidhini të gjitha në një enë.
4.Në prodhuesin e nxehtë të waffle, derdhni ⅓ e brumit dhe piqeni derisa të jetë gati rreth 3-4 minuta.
5.Ndërkohë përgatisni reçelin.
6.Në një tigan mbi nxehtësinë e lartë, shtoni të gjithë përbërësit e reçelit duke i përzier me një lugë druri ose spatul.
7.Lërini të ziejnë për rreth 10 minuta, duke i nxitur shpesh.
8.Kur masa të trashet pak hiqeni nga nxehtësia dhe lëreni të ftohet pak ose hidheni direkt mbi waffles të sapobërë.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment