Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
1.Presim patëllxhanët në feta të holla dhe i kriposim. I lëmë 1 orë të kullojnë lëngun.
2.I heqim lëkurën domateve, farat i shtypim dhe i hedhim në një tigan me pak vaj dhe gjalpë.
3.Shtojmë hudhrën e shtypur dhe i skuqim në zjarr të ngadaltë.
4.Skuqim lehtë patëllxhanët me pak vaj dhe i shtojmë në një pjatë. 5.Njëkohësisht skuqim me gjalpë, proshutën të prerë në feta të holla dhe i kullojmë.
6.Në yndyrë skuqim vezët sy, e kullojmë dhe e vendosim mbi patëllxhanët, ndërsa sipër hedhim në mënyrë të shpërndarë proshutën. Ju bëftë mirë!
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment