1.Presim patëllxhanët në feta të holla dhe i kriposim. I lëmë 1 orë të kullojnë lëngun. 2.I heqim lëkurën domateve, farat i shtypim dhe i hedhim në një tigan me pak vaj dhe gjalpë. 3.Shtojmë hudhrën e shtypur dhe i skuqim në zjarr të ngadaltë. 4.Skuqim lehtë patëllxhanët me pak vaj dhe i shtojmë në një pjatë. 5.Njëkohësisht skuqim me gjalpë, proshutën të prerë në feta të holla dhe i kullojmë. 6.Në yndyrë skuqim vezët sy, e kullojmë dhe e vendosim mbi patëllxhanët, ndërsa sipër hedhim në mënyrë të shpërndarë proshutën. Ju bëftë mirë!
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment