Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Një ëmbëlsirë e rafinuar dhe origjinale me shije të veçantë, për t’u aromatizuar sipas shijeve tuaja, me pak rum ose me një lugë vanilje.
Qëroni dhe prisni në kube patatet, ziejini në avull për 15 minuta, nga momenti i zierjes. Sapo të zbuten, shtypini me shtypësen e patateve dhe transferojini në një tas të madh.
Përzieni në grirëse patatet me sheqerin derisa të merrni një miell të imët, pastaj shtoni patatet. Shtoni gjalpin e grirë, pak kripë dhe lëkurën e grirë të limonit.
Përziejini me mikser elektrik me shpejtësi mesatare derisa të përftoni një krem homogjen.
Merrni një tepsi me diametër 24 cm, lyejeni me gjalpë, spërkateni me miell dhe shtoni brumin aty. Piqeni në furrë të ngrohur në 180 gradë Celsius për një orë. Lëreni të ftohet dhe kompletojeni sipas dëshirës suaj, me sheqer pluhur për shembull. Për të aromatizuar brumin, mund t’i shtoni edhe pak rum ose një lugë vanilje.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment