Tortë me kumbulla e kanellë për një vakt plot energji
Perfekte për të mbajtur trupin dhe shëndetin në formë, kumbullat janë një frut shumë i volitshëm, perfekte për përgatitjen e ëmbëlsirave të shijshme si kjo tortë për mëngjes që do t’ju mësojmë sot.
Kumbullat përmbajnë antioksidantë të rëndësishëm si flavonoidet dhe polifelnolet, rregullojn presionin e gjakut, janë një ndihmë e vlefshme në rast kapsllëku. Janë një frut i ulët në kalori, karakteristikë që i bëjnë kumbullat ushqim të përsosur në rastet e dietave ta me kalorazh të ulët.
Si thoni për një ëmbëlsirë me kumbulla dhe aromën e shijshme të kanellës?
Përbërësit:
110 gr gjalpë i zbutur
200 gr sheqer semola
2 vezë
190 gr miell
1 lugë çaj maja pluhur
1 lugë çaj lëkurë e grirë limoni
1 lugë gjelle lëng limoni
3 lugë gjelle qumësht
6 kumbulla të prera në gjysmë të cilave u keni hequr bërthamën
2 lugë kafeje kanellë pluhur
pak kripë
Përgatitja:
Ngrohni furrën në 180 gradë dhe pastaj lyeni me gjalpë dhe spërkasni me miell një tepsi me diametër 20 cm.
Punoni së bashku gjalpin dhe sheqerin derisa të merrni një përbërje të buta dhe homogjene.
Rrihni vezët dhe shtojini tek përzierja e gjalpit. Hidheni përzierjen në tavë.
Sitni miellin, shtoni majanë dhe kripën, shtoni dhe lëkurën e grirë të limonit e qumështin dhe bashkojeni këtë përbërje tek përzierja me vezë dhe gjalpë. Hidhni përbërjen në tavë.
Përzieni kumbullat me sheqerin dhe kanellën dhe më pas vendosini tek brumi duke i kthyer përmbys.
Piqeni rreth 50 minuta dhe kontrolloni pjekjen me një kruajtëse dhëmbësh.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment