Ngrohni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni bazat dhe anët e dy formateve të kekut 20 cm me letër pjekjeje. Rrihni në një enë vajin, kosin, vezët, vaniljen dhe lëkurëne portokallit. Përzieni miellin, sheqerin, kanellën dhe arrën moskat me pak kripë në një tas. Shtrydhni çdo topth sheqeri nëpër gishta, duke tundur tasin disa herë për t’i nxjerrë kokrrat në sipërfaqe.
Shtoni përbërësit e lagësht në të thatë, së bashku me karotat, rrushin e thatë dhe gjysmën e arrave. Përziejini mirë që të bashkohen dhe më pas ndajini mes dy formave.
Piqini për 25-30 minuta ose derisa një kruajtëse dhëmbësh e futur në qendër të tortës të dalë e pastër. Nëse kunja del jo e pastër, kthejeni në furrë për 5 minuta, pastaj kontrolloni përsëri. Lëreni të ftohet në tavë.
Për të bërë kremin, rrihni gjalpin dhe sheqerin së bashku derisa të jenë një masë homogjene. Shtoni gjysmën e kremit të djathit dhe rrihni përsëri, më pas shtoni pjesën tjetër (duke e shtuar pak nga pak parandaloni që kremi të çahet). Hiqni bazat nga tavat dhe bëjini sanduiç së bashku me gjysmën e kremit. Hidhni sipër kremin e mbetur dhe shpërndani me arrat e mbetura. Ruhet në frigorifer deri në pesë ditë. Hahet më së miri në temperaturën e dhomës.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento