Ngrohni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni bazat dhe anët e dy formateve të kekut 20 cm me letër pjekjeje. Rrihni në një enë vajin, kosin, vezët, vaniljen dhe lëkurëne portokallit. Përzieni miellin, sheqerin, kanellën dhe arrën moskat me pak kripë në një tas. Shtrydhni çdo topth sheqeri nëpër gishta, duke tundur tasin disa herë për t’i nxjerrë kokrrat në sipërfaqe.
Shtoni përbërësit e lagësht në të thatë, së bashku me karotat, rrushin e thatë dhe gjysmën e arrave. Përziejini mirë që të bashkohen dhe më pas ndajini mes dy formave.
Piqini për 25-30 minuta ose derisa një kruajtëse dhëmbësh e futur në qendër të tortës të dalë e pastër. Nëse kunja del jo e pastër, kthejeni në furrë për 5 minuta, pastaj kontrolloni përsëri. Lëreni të ftohet në tavë.
Për të bërë kremin, rrihni gjalpin dhe sheqerin së bashku derisa të jenë një masë homogjene. Shtoni gjysmën e kremit të djathit dhe rrihni përsëri, më pas shtoni pjesën tjetër (duke e shtuar pak nga pak parandaloni që kremi të çahet). Hiqni bazat nga tavat dhe bëjini sanduiç së bashku me gjysmën e kremit. Hidhni sipër kremin e mbetur dhe shpërndani me arrat e mbetura. Ruhet në frigorifer deri në pesë ditë. Hahet më së miri në temperaturën e dhomës.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento