Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Nxehim vajin e ullirit në një tigan të rëndë dhe i gatuajmë qepët për rreth 8 minuta.
2.Shtojmë hudhrën dhe vazhdojmë t’i gatuajmë edhe për një minutë ose dy.
3.Më pas shtojmë thjerrëzat, domatet, gjethet e dafinës, 1 filxhan ujë dhe lëngun e mishit dhe i lemë të vlojnë.
4.Ulim nxehtësinë dhe i gatuajmë në temperaturë afër mesatares, duke i shtuar më tepër ujë derisa të bëhen më të buta, për rreth 20 minuta.
5.I marinojmë me kripë dhe piper.
6.Heqim gjethet e dafinës dhe i trazojmë me majdanoz të copëtuar.
7.I shërbejmë të nxehta.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment