4 fileto peshku të bardhë pa kocka si merluc, secila me peshë rreth 175 g
majdanoz i grirë
copa limoni
Ngrohni furrën me ventilim 180C. Ngrohni në sobë 1 lugë gjelle vaj nga ullinjtë në një tigan të përshtatshëm për furrë. Hidhni qepën dhe përziejeni mirë, lëreni të gatuhet për një ose dy minuta dhe më pas përzieni mirë. Shtoni domatet dhe pak kripë e piper. Lërini të vlojnë, më pas shtoni ullinjtë.
Vendoseni peshkun mbi salcë, me anën e lëkurës poshtë dhe derdhni mbi një spërkatje vaj nga ullinjtë. E pjekim pa mbulesë për 15 minuta derisa të piqet peshku. Spërkateni me majdanoz të grirë dhe shërbejeni direkt nga tava, me copa limoni për t’u shtrydhur.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento