1 spec djegës i kuq, farat e hequra dhe i prerë në feta
gjethe të mëdha borziloku, të grira
Ngrohni furrën në 220C. Vendosni pulën, me lëkurën lart, në një tavë të madhe me patatet. Shtypini thelpinjtë e hudhrës dhe shpërndajini mes copave të pulës. Hidhni vajin e ullirit dhe lëngun e pulës, më pas i rregulloni me kripë. Shtrydheni lëngun e limonit dhe hidhni gjysmat e zbrazëta në tepsi.
Piqni për 45-50 minuta, duke shtuar kungullin e njomë dhe specin djegës 15 minuta para se të përfundojë koha e gatimit. Hiqeni nga furra kur pula të jetë gatuar dhe të ketë marrë ngjyrë të artë dhe perimet të jenë të buta. Shtojmë gjethet e borzilokut dhe e shërbejmë.
Është një nga historitë më simpatike të botës së gastronomisë: një eksplorues i guximshëm venecian, Marco Polo, udhëton për vite të tëra në Lindjen e largët misterioze. Kur kthehet më në fund në Itali në vitin 1295, ai sjell...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Komento