1 spec djegës i kuq, farat e hequra dhe i prerë në feta
gjethe të mëdha borziloku, të grira
Ngrohni furrën në 220C. Vendosni pulën, me lëkurën lart, në një tavë të madhe me patatet. Shtypini thelpinjtë e hudhrës dhe shpërndajini mes copave të pulës. Hidhni vajin e ullirit dhe lëngun e pulës, më pas i rregulloni me kripë. Shtrydheni lëngun e limonit dhe hidhni gjysmat e zbrazëta në tepsi.
Piqni për 45-50 minuta, duke shtuar kungullin e njomë dhe specin djegës 15 minuta para se të përfundojë koha e gatimit. Hiqeni nga furra kur pula të jetë gatuar dhe të ketë marrë ngjyrë të artë dhe perimet të jenë të buta. Shtojmë gjethet e borzilokut dhe e shërbejmë.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento