1 spec djegës i kuq, farat e hequra dhe i prerë në feta
gjethe të mëdha borziloku, të grira
Ngrohni furrën në 220C. Vendosni pulën, me lëkurën lart, në një tavë të madhe me patatet. Shtypini thelpinjtë e hudhrës dhe shpërndajini mes copave të pulës. Hidhni vajin e ullirit dhe lëngun e pulës, më pas i rregulloni me kripë. Shtrydheni lëngun e limonit dhe hidhni gjysmat e zbrazëta në tepsi.
Piqni për 45-50 minuta, duke shtuar kungullin e njomë dhe specin djegës 15 minuta para se të përfundojë koha e gatimit. Hiqeni nga furra kur pula të jetë gatuar dhe të ketë marrë ngjyrë të artë dhe perimet të jenë të buta. Shtojmë gjethet e borzilokut dhe e shërbejmë.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento