1 spec djegës i kuq, farat e hequra dhe i prerë në feta
gjethe të mëdha borziloku, të grira
Ngrohni furrën në 220C. Vendosni pulën, me lëkurën lart, në një tavë të madhe me patatet. Shtypini thelpinjtë e hudhrës dhe shpërndajini mes copave të pulës. Hidhni vajin e ullirit dhe lëngun e pulës, më pas i rregulloni me kripë. Shtrydheni lëngun e limonit dhe hidhni gjysmat e zbrazëta në tepsi.
Piqni për 45-50 minuta, duke shtuar kungullin e njomë dhe specin djegës 15 minuta para se të përfundojë koha e gatimit. Hiqeni nga furra kur pula të jetë gatuar dhe të ketë marrë ngjyrë të artë dhe perimet të jenë të buta. Shtojmë gjethet e borzilokut dhe e shërbejmë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento