Ngroheni furrën në 180C. Lani patatet, por mos u shqetësoni t’i qëroni. Pritini në feta të trasha më pas gatuajeni në ujë të vluar për 6-8 minuta derisa pothuajse të zbuten; kullojini. Pritini domatet në të njëjtën trashësi. Prisni hudhrën, më pas hiqni rozmarinën nga kërcellet dhe grijini gjethet mjaft hollë.
Hidhni pak vaj ulliri në bazën e një tavë. Vendosni rreshta me patate dhe domate në të gjithë tavën, duke e bërë me kripë dhe piper dhe duke spërkatur me gjysmën e rozmarinës dhe të gjithë hudhrën.
Hidhni disa lugë të tjera vaj ulliri mbi perimet dhe piqini për 15 minuta, më pas vendoseni mishin e derrit sipër, aromatizoni dhe spërkatni me rozmarinën e mbetur. Kthejeni në furrë për 35-45 minuta, derisa mishi i derrit dhe patatet të zbuten.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento