Ngroheni furrën në 180C. Lani patatet, por mos u shqetësoni t’i qëroni. Pritini në feta të trasha më pas gatuajeni në ujë të vluar për 6-8 minuta derisa pothuajse të zbuten; kullojini. Pritini domatet në të njëjtën trashësi. Prisni hudhrën, më pas hiqni rozmarinën nga kërcellet dhe grijini gjethet mjaft hollë.
Hidhni pak vaj ulliri në bazën e një tavë. Vendosni rreshta me patate dhe domate në të gjithë tavën, duke e bërë me kripë dhe piper dhe duke spërkatur me gjysmën e rozmarinës dhe të gjithë hudhrën.
Hidhni disa lugë të tjera vaj ulliri mbi perimet dhe piqini për 15 minuta, më pas vendoseni mishin e derrit sipër, aromatizoni dhe spërkatni me rozmarinën e mbetur. Kthejeni në furrë për 35-45 minuta, derisa mishi i derrit dhe patatet të zbuten.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento