1.Në një tenxhere me ujë me kripë vendosni lulelakrën e ndarë në copa të vogla të zihet.
2.Në një tigan vendosni qepën të skuqet deri sa fillon të zbutet dhe shtoni mishin të skuqet me të.
3.Shtoni kripë, piper, rigon dhe paprika. Në fund shtoni dhe purenë e domateve dhe pasi të jenë bashkuar mirë fikni sobën dhe i shtoni në tavë.
4.Tek tava ku shtuat qepën me mishin, shtoni dhe lulelakrën e zierë jo plotësisht.
5.Bashkoni panën me qumështin dhe djathin gouda ja shtoni lulelakrës sipër.
6.Mbulojeni tavën me letër alumini dhe futeni në furrë. Piqeni në 180 gradë C për rreth 30 minuta. 5 minutat e fundit hiqni letrën e aluminit që të marrë ngjyrë.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment