Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngroheni furrën në 200C. Ngrini me kujdes lëkurën e kofshëve të pulës dhe përhapni djathin e butë midis lëkurës dhe mishit. Vendoseni pulën në një tavë për pjekje, me anën e lëkurës lart dhe rrethojeni me patatet dhe domatet e përgjysmuara, me anën e prerë lart.
Shpërndani hudhrën tek domatet dhe një spërkatje të lehtë me sheqer (kjo ndihmon për të nxjerrë në pah ëmbëlsinë e tyre natyrale). Shpërndani gjethet dhe degëzat e trumzës mbi tavë, rregulloni me krpë dhe spërkatni me vaj. Piqeni për 45 minuta derisa pula dhe patatet të jenë gatuar.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento