Ngroheni furrën në 200C. Ngrini me kujdes lëkurën e kofshëve të pulës dhe përhapni djathin e butë midis lëkurës dhe mishit. Vendoseni pulën në një tavë për pjekje, me anën e lëkurës lart dhe rrethojeni me patatet dhe domatet e përgjysmuara, me anën e prerë lart.
Shpërndani hudhrën tek domatet dhe një spërkatje të lehtë me sheqer (kjo ndihmon për të nxjerrë në pah ëmbëlsinë e tyre natyrale). Shpërndani gjethet dhe degëzat e trumzës mbi tavë, rregulloni me krpë dhe spërkatni me vaj. Piqeni për 45 minuta derisa pula dhe patatet të jenë gatuar.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento