1 lugë gjelle kaperi, plus shtesë për t'u shërbyer
1 lugë gjelle qepë e njomë, plus shtesë për t'u shërbyer
Sallatë (opsionale)
Nxehni furrën në 200 gradë. Në një tenxhere me ujë të valuar shtoni patatet dhe ziejini për 8 minuta. Kullojini dhe lërini të thahen në një kullesë për disa minuta. Hidhni patatet me ½ e vajit dhe erëzat në një tavë. Futeni në furrë për 20 minuta, duke e kaluar në gjysmë të kohës së gatimit.
Ndërkohë, ngrohni vajin e mbetur në një tigan në zjarr mesatar. Shtoni preshin dhe skuqeni për 5 minuta, ose derisa të fillojë të zbutet. Shtoni hudhrat dhe skuqini për 1 min, më pas shtoni panën, kaperit dhe 75 ml ujë të nxehtë dhe lëreni të ziejë. Shtoni më pas dhe qepët e njoma.
Ndizni opsionin e grilës në furrë me temepraturë të lartë. Masën kremoze të preshit e hedhim mbi patatet, më pas vendosim filetot e salmonit sipër. Piqeni në për 7-8 minuta. Spërkateni sipër me qepë të njoma dhe kaperi shtesë dhe një sallatë anash, nëse dëshironi.
Fillimisht, marinojmë salmonin duke e lyer me vaj ulliri, kripë dhe piper. Lëreni mënjanë për 10 minuta. Në një tigan të madh, skuqim filetën e salmonit në zjarr mesatar për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrë ngjyrë...
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Komento