1 kungull i njomë i madh, i prerë në shirita të gjatë me një qëruese perimesh
100 g djathë dhie
sallatë jeshile e përzier, për t'u shërbyer
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa të marrë ngjyrë të artë.
Ndërkohë shkrini gjalpin në një tigan në zjarr mesatar. Pasi të ketë marrë shkumë, shtoni qepët me një majë kripë. Gatuani, duke e përzier rregullisht, për 10 minuta derisa të zbuten. Hidhni uthull balsamike dhe gatuajeni edhe për 6-8 minuta të tjera derisa të ngjitet dhe të karamelizohet.
Hidhni me lugë mbi sfoliatë, më pas vendosni sipër shiritat e kungujve dhe grimcat e djathit të dhisë. Kthejeni në furrë për 15 minuta derisa djathi të shkrijë. Shërbejeni me sallatë.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento