175 gr sheqer
400 gr luleshtrydhe, të prera
luleshtrydhe të plota për t'u shërbyer (opsionale)
200 ml lëng limoni të saposhtrydhur (lëngu i rreth 4-5 limonave)
akull, për t'u shërbyer
HAPI 1
Hidhni sheqerin dhe 1 litër ujë në një tenxhere mbi nxehtësi mesatare dhe ngrohni duke e trazuar derisa sheqeri të tretet. Hiqeni nga zjarri dhe lëreni të ftohet plotësisht.
HAPI 2
Vendosni luleshtrydhet në një blender dhe lërini të bëhen pure. Mund ta kulloni këtë përmes një site rrjetë të imët për të hequr çdo farë, nëse dëshironi.
HAPI 3
Hidheni purenë e luleshtrydheve në një enë të madhe me ujë sheqeri dhe lëng limoni dhe përziejeni.
HAPI 4
Hidheni në gota të mbushura me akull dhe shërbejeni të zbukuruar me luleshtrydhe të plota, nëse dëshironi. Të mbahet i ftohtë.
Komento