½ shalqi i vogël, lëkura dhe farat e hequra, i prerë në copa
80 gr spinaq bebe
1 avokado e pjekur, e qëruar dhe e prerë në feta
½ tufe e vogël mente, e grirë hollë
50 g feta, e grirë
lëng 1 lime
Shpëlajeni kinoan, më pas vendoseni në një tenxhere me kapak dhe mbulojeni me 200 ml ujë. Gatuajeni të mbuluar, në nxehtësi mesatare për 15 minuta ose derisa uji të jetë thithur. Mos u shqetësoni nëse ngjit pak nga fundi. Trazojeni për të ndarë kokrrat dhe më pas lërini të ftohen.
Ndërkohë, ngrohni një tigan në zjarr mesatar dhe skuqni farat e kungullit për 1 min ose derisa të fillojnë të skuqen. Hidheni në një tas për servirje ose në një pjatë me shalqirin, spinaqin, avokadon, menten dhe fetën. Hidhni kinoan, më pas shtrydhni lëngun e lime-it me një majë luge kripë.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento