½ shalqi i vogël, lëkura dhe farat e hequra, i prerë në copa
80 gr spinaq bebe
1 avokado e pjekur, e qëruar dhe e prerë në feta
½ tufe e vogël mente, e grirë hollë
50 g feta, e grirë
lëng 1 lime
Shpëlajeni kinoan, më pas vendoseni në një tenxhere me kapak dhe mbulojeni me 200 ml ujë. Gatuajeni të mbuluar, në nxehtësi mesatare për 15 minuta ose derisa uji të jetë thithur. Mos u shqetësoni nëse ngjit pak nga fundi. Trazojeni për të ndarë kokrrat dhe më pas lërini të ftohen.
Ndërkohë, ngrohni një tigan në zjarr mesatar dhe skuqni farat e kungullit për 1 min ose derisa të fillojnë të skuqen. Hidheni në një tas për servirje ose në një pjatë me shalqirin, spinaqin, avokadon, menten dhe fetën. Hidhni kinoan, më pas shtrydhni lëngun e lime-it me një majë luge kripë.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento