½ shalqi i vogël, lëkura dhe farat e hequra, i prerë në copa
80 gr spinaq bebe
1 avokado e pjekur, e qëruar dhe e prerë në feta
½ tufe e vogël mente, e grirë hollë
50 g feta, e grirë
lëng 1 lime
Shpëlajeni kinoan, më pas vendoseni në një tenxhere me kapak dhe mbulojeni me 200 ml ujë. Gatuajeni të mbuluar, në nxehtësi mesatare për 15 minuta ose derisa uji të jetë thithur. Mos u shqetësoni nëse ngjit pak nga fundi. Trazojeni për të ndarë kokrrat dhe më pas lërini të ftohen.
Ndërkohë, ngrohni një tigan në zjarr mesatar dhe skuqni farat e kungullit për 1 min ose derisa të fillojnë të skuqen. Hidheni në një tas për servirje ose në një pjatë me shalqirin, spinaqin, avokadon, menten dhe fetën. Hidhni kinoan, më pas shtrydhni lëngun e lime-it me një majë luge kripë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento