Super salca verore e përgatitur me dhallë, majonezë dhe qepë të njoma
3/4 filxhan kos
2/3 filxhan dhallë
2 lugë gjelle majonezë
1 lugë gjelle qepë e njomë (bishtat)
1 lugë çaji lëng limoni
1 thelb hudhër (të grirë imët)
1/4 lugë çaji rigon (i thatë)
1/4 lugë çaji piper i zi
1/4 lugë çaji pluhur mustarde
1/4 lugë çaji pluhur qepe
Kripë
1.Përziejmë kosin, dhallin, majonezën, qepët e njoma, lëngun e limonit, hudhrat, rigonin, piperin, mustardën pluhur dhe pluhurin e qepës në një tas mesatar, duke i përzier me kripë.
2.I lemë të freskohen të paktën për 20 minuta përpara se ta shërbejmë.
3.Salca mund të bëhet një ditë më parë se të konsumohet dhe ruhet në vend të freskët.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment