Super salca verore e përgatitur me dhallë, majonezë dhe qepë të njoma
3/4 filxhan kos
2/3 filxhan dhallë
2 lugë gjelle majonezë
1 lugë gjelle qepë e njomë (bishtat)
1 lugë çaji lëng limoni
1 thelb hudhër (të grirë imët)
1/4 lugë çaji rigon (i thatë)
1/4 lugë çaji piper i zi
1/4 lugë çaji pluhur mustarde
1/4 lugë çaji pluhur qepe
Kripë
1.Përziejmë kosin, dhallin, majonezën, qepët e njoma, lëngun e limonit, hudhrat, rigonin, piperin, mustardën pluhur dhe pluhurin e qepës në një tas mesatar, duke i përzier me kripë.
2.I lemë të freskohen të paktën për 20 minuta përpara se ta shërbejmë.
3.Salca mund të bëhet një ditë më parë se të konsumohet dhe ruhet në vend të freskët.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment