Super salca verore e përgatitur me dhallë, majonezë dhe qepë të njoma
3/4 filxhan kos
2/3 filxhan dhallë
2 lugë gjelle majonezë
1 lugë gjelle qepë e njomë (bishtat)
1 lugë çaji lëng limoni
1 thelb hudhër (të grirë imët)
1/4 lugë çaji rigon (i thatë)
1/4 lugë çaji piper i zi
1/4 lugë çaji pluhur mustarde
1/4 lugë çaji pluhur qepe
Kripë
1.Përziejmë kosin, dhallin, majonezën, qepët e njoma, lëngun e limonit, hudhrat, rigonin, piperin, mustardën pluhur dhe pluhurin e qepës në një tas mesatar, duke i përzier me kripë.
2.I lemë të freskohen të paktën për 20 minuta përpara se ta shërbejmë.
3.Salca mund të bëhet një ditë më parë se të konsumohet dhe ruhet në vend të freskët.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
Lini një koment