Supë me thjerrëza të kuqe dhe karrota, kombinimi i shëndetshëm për familjen tuaj

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
20 min
Sugjerohet për:
2 persona
Kalori:
258
1 qepë e bardhë, e prerë imët
2 lugë vaj ulliri
3 thelpinj hudhre, të prera në feta
2 karota, të pastruara dhe të prera në kubikë
85g thjerrëza të kuqe
1 kubik stoku perimesh
Majdanoz, të copëtuar (rreth 2 lugë) plus disa gjethe shtesë

1.Ngrohni vajin në një tigan të mesëm, shtoni qepën e grirë dhe skuqeni për 2 minuta ndërsa copëtoni hudhrat dhe copëtoni karotat.

2.Shtojini ato në tigan dhe gatuajini për pak kohë mbi zjarr.

3.Hidhni në 1 litër ujë të vluar shtoni thjerrëzat dhe kubin e stokut, më pas mbulojeni tiganin dhe gatuajeni mbi nxehtësinë mesatare për 15 minuta derisa thjerrëzat të zbuten.

4.Hiqeni nga dhe përziejeni majdanozin. Hidheni në tasa dhe shpërndajeni me gjethe shtesë të majdanozit, nëse dëshironi.

Komento