Majdanoz, të copëtuar (rreth 2 lugë) plus disa gjethe shtesë
1.Ngrohni vajin në një tigan të mesëm, shtoni qepën e grirë dhe skuqeni për 2 minuta ndërsa copëtoni hudhrat dhe copëtoni karotat.
2.Shtojini ato në tigan dhe gatuajini për pak kohë mbi zjarr.
3.Hidhni në 1 litër ujë të vluar shtoni thjerrëzat dhe kubin e stokut, më pas mbulojeni tiganin dhe gatuajeni mbi nxehtësinë mesatare për 15 minuta derisa thjerrëzat të zbuten.
4.Hiqeni nga dhe përziejeni majdanozin. Hidheni në tasa dhe shpërndajeni me gjethe shtesë të majdanozit, nëse dëshironi.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento