Majdanoz, të copëtuar (rreth 2 lugë) plus disa gjethe shtesë
1.Ngrohni vajin në një tigan të mesëm, shtoni qepën e grirë dhe skuqeni për 2 minuta ndërsa copëtoni hudhrat dhe copëtoni karotat.
2.Shtojini ato në tigan dhe gatuajini për pak kohë mbi zjarr.
3.Hidhni në 1 litër ujë të vluar shtoni thjerrëzat dhe kubin e stokut, më pas mbulojeni tiganin dhe gatuajeni mbi nxehtësinë mesatare për 15 minuta derisa thjerrëzat të zbuten.
4.Hiqeni nga dhe përziejeni majdanozin. Hidheni në tasa dhe shpërndajeni me gjethe shtesë të majdanozit, nëse dëshironi.
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Komento