Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Vendosni një ibrik të ziejë ndërsa qepën e prisni imët.
Ngrohni vajin në një tenxhere mesatare, shtoni qepën dhe skuqeni për 2 minuta, ndërsa hudhrat i prisni në feta dhe karotat i prisni në kubikë. Shtojini në tigan dhe skuqini për pak kohë në zjarr.
Hidhni 1 litër ujë të valuar nga ibriku, përzieni thjerrëzat dhe kubin e koncentartit, më pas mbulojeni tenxheren dhe ziejini në zjarr mesatar për 15 minuta derisa thjerrëzat të zbuten.
Hiqeni nga zjarri dhe përzieni majdanozin. Hidhni në tasa dhe spërkateni me gjethe majdanozi, nëse dëshironi.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento