Ngrohni vajin e ullirit në një tenxhere të madhe. Shtoni qepën, gjysmën e pancetës dhe karotën. Gatuajini në nxehtësi të ulët deri në mesatare për 10 minuta derisa qepët të jenë të buta.
Shtoni kuminin, turmerikun, hudhrën dhe specin djegës dhe gatuajeni edhe për 1 – 2 minuta të tjera derisa të lirohen aromat.
Hidhni 1.25 litra ujë të vluar, shkërmoqni kubikët e koncentratit dhe shtoni thjerrëzat. Lërini të ziejnë dhe gatuajini për 20 minuta, duke i përzier herë pas here për t’u siguruar që thjerrëzat të mos ngjiten.
Ndërkohë skuqni në një tigan të vogël pançetën e mbetur për rreth 10 minuta derisa të bëhen krokante. Ju nuk keni nevojë të shtoni vaj.
Shërbejeni supën duke e spërkatur me pançetën krokante sipër.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento