Ngrohni vajin e ullirit në një tenxhere të madhe. Shtoni qepën, gjysmën e pancetës dhe karotën. Gatuajini në nxehtësi të ulët deri në mesatare për 10 minuta derisa qepët të jenë të buta.
Shtoni kuminin, turmerikun, hudhrën dhe specin djegës dhe gatuajeni edhe për 1 – 2 minuta të tjera derisa të lirohen aromat.
Hidhni 1.25 litra ujë të vluar, shkërmoqni kubikët e koncentratit dhe shtoni thjerrëzat. Lërini të ziejnë dhe gatuajini për 20 minuta, duke i përzier herë pas here për t’u siguruar që thjerrëzat të mos ngjiten.
Ndërkohë skuqni në një tigan të vogël pançetën e mbetur për rreth 10 minuta derisa të bëhen krokante. Ju nuk keni nevojë të shtoni vaj.
Shërbejeni supën duke e spërkatur me pançetën krokante sipër.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento