3 patate mesatare, të qëruara dhe të prera në kubikë
1.4l lëng perimesh të nxehtë
140 ml pana
4 shirita pançetë, për t'u shërbyer
Shkrini gjalpin në një tigan të madh, më pas skuqni proshutën dhe qepën duke i trazuar derisa të fillojnë të marrin ngjyrë të artë. Hidhni preshin dhe patatet, i trazoni mirë, më pas mbulojeni dhe ulni zjarrin. Gatuani butësisht për 5 minuta, duke tundur tiganin herë pas here për t’u siguruar që masa të mos ngjitet.
Hidhni lëngun, rregulloni mirë me kripë dhe lëreni të vlojë. Mbulojeni dhe ziejini për 20 minuta derisa perimet të jenë të buta. Lëreni të ftohet për disa minuta, më pas përziejeni në një procesor ushqimi. Kthejeni në tigan, derdhni kremin dhe përzieni mirë. Shijoni dhe hidhini erëza nëse është e nevojshme. Shërbejeni me pançetë dhe me bukë të thekur.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento