3 patate mesatare, të qëruara dhe të prera në kubikë
1.4l lëng perimesh të nxehtë
140 ml pana
4 shirita pançetë, për t'u shërbyer
Shkrini gjalpin në një tigan të madh, më pas skuqni proshutën dhe qepën duke i trazuar derisa të fillojnë të marrin ngjyrë të artë. Hidhni preshin dhe patatet, i trazoni mirë, më pas mbulojeni dhe ulni zjarrin. Gatuani butësisht për 5 minuta, duke tundur tiganin herë pas here për t’u siguruar që masa të mos ngjitet.
Hidhni lëngun, rregulloni mirë me kripë dhe lëreni të vlojë. Mbulojeni dhe ziejini për 20 minuta derisa perimet të jenë të buta. Lëreni të ftohet për disa minuta, më pas përziejeni në një procesor ushqimi. Kthejeni në tigan, derdhni kremin dhe përzieni mirë. Shijoni dhe hidhini erëza nëse është e nevojshme. Shërbejeni me pançetë dhe me bukë të thekur.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento