2 lugë gjelle vaj ulliri, plus shtesë për spërkatje
4 degë trumzë
1 qepë e grirë hollë
1 dege selino, të grirë hollë
1 thelpi hudhër, e shtypur
750-850 ml lëng perimesh ose pule
100 ml krem pana
½ tufë e vogël majdanoz, i grirë hollë
Ngroheni furrën në 220C. Hidhni lulelakrat në një tavë pjekjeje me 1 lugë vaj ulliri, kuminin dhe trumzën. I pjekim për 15 minuta ose derisa të marrin ngjyrë të artë dhe të zbuten. Hiqni trumzën.
Ngrohni vajin e mbetur në një tenxhere me qepën dhe selinonë dhe skuqeni në zjarr mesatar për 10 minuta ose derisa të zbutet. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min.
Përziejeni pjesën më të madhe të lulelakrës, duke rezervuar pak për të mbushur supën më vonë. Shtoni 750 ml lëng në tenxhere dhe lëreni të ziejë.
Gatuajeni për 10 minuta. Procesojeni supën derisa të jetë e lëmuar duke përdorur një blender dore ose përpunues ushqimi. Shtojmë panën dhe e rregullojmë sipas shijes.
Shtoni lëng shtesë nëse ju pëlqen supa juaj pak më e hollë. Hidhni në tas dhe sipër shtoni majdanozin, lulelakrën e rezervuar dhe pak vaj ulliri shtesë.
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Komento