2 lugë gjelle vaj ulliri, plus shtesë për spërkatje
4 degë trumzë
1 qepë e grirë hollë
1 dege selino, të grirë hollë
1 thelpi hudhër, e shtypur
750-850 ml lëng perimesh ose pule
100 ml krem pana
½ tufë e vogël majdanoz, i grirë hollë
Ngroheni furrën në 220C. Hidhni lulelakrat në një tavë pjekjeje me 1 lugë vaj ulliri, kuminin dhe trumzën. I pjekim për 15 minuta ose derisa të marrin ngjyrë të artë dhe të zbuten. Hiqni trumzën.
Ngrohni vajin e mbetur në një tenxhere me qepën dhe selinonë dhe skuqeni në zjarr mesatar për 10 minuta ose derisa të zbutet. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min.
Përziejeni pjesën më të madhe të lulelakrës, duke rezervuar pak për të mbushur supën më vonë. Shtoni 750 ml lëng në tenxhere dhe lëreni të ziejë.
Gatuajeni për 10 minuta. Procesojeni supën derisa të jetë e lëmuar duke përdorur një blender dore ose përpunues ushqimi. Shtojmë panën dhe e rregullojmë sipas shijes.
Shtoni lëng shtesë nëse ju pëlqen supa juaj pak më e hollë. Hidhni në tas dhe sipër shtoni majdanozin, lulelakrën e rezervuar dhe pak vaj ulliri shtesë.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento