2 lugë gjelle vaj ulliri, plus shtesë për spërkatje
4 degë trumzë
1 qepë e grirë hollë
1 dege selino, të grirë hollë
1 thelpi hudhër, e shtypur
750-850 ml lëng perimesh ose pule
100 ml krem pana
½ tufë e vogël majdanoz, i grirë hollë
Ngroheni furrën në 220C. Hidhni lulelakrat në një tavë pjekjeje me 1 lugë vaj ulliri, kuminin dhe trumzën. I pjekim për 15 minuta ose derisa të marrin ngjyrë të artë dhe të zbuten. Hiqni trumzën.
Ngrohni vajin e mbetur në një tenxhere me qepën dhe selinonë dhe skuqeni në zjarr mesatar për 10 minuta ose derisa të zbutet. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min.
Përziejeni pjesën më të madhe të lulelakrës, duke rezervuar pak për të mbushur supën më vonë. Shtoni 750 ml lëng në tenxhere dhe lëreni të ziejë.
Gatuajeni për 10 minuta. Procesojeni supën derisa të jetë e lëmuar duke përdorur një blender dore ose përpunues ushqimi. Shtojmë panën dhe e rregullojmë sipas shijes.
Shtoni lëng shtesë nëse ju pëlqen supa juaj pak më e hollë. Hidhni në tas dhe sipër shtoni majdanozin, lulelakrën e rezervuar dhe pak vaj ulliri shtesë.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento