Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
E njohur më së shumti si ish-banorja e ‘Big Brother’, Alba Çobaj që njëkohësisht punon edhe si gazetare, herë pas herë zgjedh të ndajë me publikun recetat apo pjatat që gatuan. Më herët ajo është shprehur se jeton vetëm prandaj i është dashur të mësojë të gatuajë mirë. Madje edhe në punë ajo e merr bukën me vete (që e ka përgatitur një ditë më parë).
Neps.al i ra në sy pjata e sallatës dhe e ëmbëlsirës me banane që ajo ka ndarë dje në InstaStoryn e saj.
“Tipikja që hamë nëpër restorante dhe më e thjeshta në botë! Rucola, pomodorini, grana, shegë, vaj ulliri dhe aceto”, shkruan Alba.
Doni ta dini sesi përgatitet?
Përbërësit:
Përgatitja:
Për të kaluar tani tek ëmbëlsira. Alba na tregoi një të thjeshtë fare me banane.
Për këtë recetë do ju nevojiten:
Përgatitja:
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment