Smoothie me banane, arra e kanellë për një ditë plot energji
I pasur me vitamina B, C dhe E, fibra, proteina, Omega 3 dhe kripëra minerale si kaliumi, fosfori, magnezi, hekuri dhe kalciumi, ky smoothie me banane dhe arra rekomandohet sidomos ne periudha me stres të fortë dhe është ideal për vaktin e zemrës së fëmijëve tuaj. Ideal dhe për ata që shkojnë në palestër.
Përbërësit:
3 banane
½ filxhani arra
1 filxhan e gjysmë ujë
¼ luge kafeje kanellë e bluar
Përgatitja:
Hidhni arrat në një tas të vogël qelqi dhe mbulojini me ujë të pastër. Lërini për 8 orë dhe më pas kullojini dhe lajini.
Më pas hidhini në frulator duke shtuar edhe ujin, bananet e kanellën. Frulojini me shpejtësi për të paktën 60 sekonda derisa të merrni një përbërje të trashë dhe kremoze.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment