3 banane, të qëruara, të copëtuara dhe të ngrira paraprakisht
2 lugë pana
1 lugë esencë vanilje
Ngrohni furrën në 180C dhe shtroni dy tava të mëdha pjekjeje me letër pjekjeje. Hidhni në një tas gjalpin e kikirikut, sheqerin, ¼ luge kripë të imët dhe copat e çokollatës dhe përzieni mirë me një lugë druri. Thyejeni vezën dhe përzieni përsëri derisa masa të grumbullohet dhe të formohet një brumë.
Pritini copat e brumit (afërsisht sa një domate qershi) dhe renditini të ndarë në tavë. Shtypni biskotat me pjesën e pasme të një piruni për t’i shtypur pak. Piqini për rreth 12 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë rreth skajeve dhe më të zbehtë në qendër. Lëreni të ftohet në tepsi për 5 minuta.
Ndërkohë vendosim bananet, kremin dhe vaniljen në një procesor ushqimi dhe i përziejmë derisa të bëjnë një akullore të trashë. Ndajini në topa me një lugë akulloreje dhe vendosni sanduiç midis biskotave. Shërbejeni menjëherë.
Është një nga historitë më simpatike të botës së gastronomisë: një eksplorues i guximshëm venecian, Marco Polo, udhëton për vite të tëra në Lindjen e largët misterioze. Kur kthehet më në fund në Itali në vitin 1295, ai sjell...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Komento