3 banane, të qëruara, të copëtuara dhe të ngrira paraprakisht
2 lugë pana
1 lugë esencë vanilje
Ngrohni furrën në 180C dhe shtroni dy tava të mëdha pjekjeje me letër pjekjeje. Hidhni në një tas gjalpin e kikirikut, sheqerin, ¼ luge kripë të imët dhe copat e çokollatës dhe përzieni mirë me një lugë druri. Thyejeni vezën dhe përzieni përsëri derisa masa të grumbullohet dhe të formohet një brumë.
Pritini copat e brumit (afërsisht sa një domate qershi) dhe renditini të ndarë në tavë. Shtypni biskotat me pjesën e pasme të një piruni për t’i shtypur pak. Piqini për rreth 12 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë rreth skajeve dhe më të zbehtë në qendër. Lëreni të ftohet në tepsi për 5 minuta.
Ndërkohë vendosim bananet, kremin dhe vaniljen në një procesor ushqimi dhe i përziejmë derisa të bëjnë një akullore të trashë. Ndajini në topa me një lugë akulloreje dhe vendosni sanduiç midis biskotave. Shërbejeni menjëherë.
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento