3 banane, të qëruara, të copëtuara dhe të ngrira paraprakisht
2 lugë pana
1 lugë esencë vanilje
Ngrohni furrën në 180C dhe shtroni dy tava të mëdha pjekjeje me letër pjekjeje. Hidhni në një tas gjalpin e kikirikut, sheqerin, ¼ luge kripë të imët dhe copat e çokollatës dhe përzieni mirë me një lugë druri. Thyejeni vezën dhe përzieni përsëri derisa masa të grumbullohet dhe të formohet një brumë.
Pritini copat e brumit (afërsisht sa një domate qershi) dhe renditini të ndarë në tavë. Shtypni biskotat me pjesën e pasme të një piruni për t’i shtypur pak. Piqini për rreth 12 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë rreth skajeve dhe më të zbehtë në qendër. Lëreni të ftohet në tepsi për 5 minuta.
Ndërkohë vendosim bananet, kremin dhe vaniljen në një procesor ushqimi dhe i përziejmë derisa të bëjnë një akullore të trashë. Ndajini në topa me një lugë akulloreje dhe vendosni sanduiç midis biskotave. Shërbejeni menjëherë.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento