Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Salmoni është një lloj peshku i pasur me omega 3, shumë i shijshëm dhe gjen vend në shumë pjata: në këtë recetë vjen i përgatitur me një salcë finokësh, një shije delikate që kombinohet në mënyrë perfekte me këtë tipologji peshku.
Shtypni kokrrat e piperit bashkë me farat e finokut në një havan dhe bashkojini në një tigan së bashku me gjalpin. Shtoni dy degëzat e finokut të pastruara mirë dhe të grira. Lërini për disa minuta.
Kalojini fetat e salmonit në miell, vendosini në tigan, hidhuni kripë dhe gatuajini 3 minuta për secilën anë në zjarr të mesëm. Shuajini me gjysmë gote verë të bardhë, mbulojini dhe vazhdoni gatimin për 3 minuta të tjera.
Servirini bashkë me salcën e formuar nga gatimi dhe shoqërojini sipas dëshirës, me bizele me gjalpë.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment