Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Salmoni është një lloj peshku i pasur me omega 3, shumë i shijshëm dhe gjen vend në shumë pjata: në këtë recetë vjen i përgatitur me një salcë finokësh, një shije delikate që kombinohet në mënyrë perfekte me këtë tipologji peshku.
Shtypni kokrrat e piperit bashkë me farat e finokut në një havan dhe bashkojini në një tigan së bashku me gjalpin. Shtoni dy degëzat e finokut të pastruara mirë dhe të grira. Lërini për disa minuta.
Kalojini fetat e salmonit në miell, vendosini në tigan, hidhuni kripë dhe gatuajini 3 minuta për secilën anë në zjarr të mesëm. Shuajini me gjysmë gote verë të bardhë, mbulojini dhe vazhdoni gatimin për 3 minuta të tjera.
Servirini bashkë me salcën e formuar nga gatimi dhe shoqërojini sipas dëshirës, me bizele me gjalpë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment