Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngrohni paraprakisht rezistencën e furrës dhe vendoseni raftin e furrës rreth 15 cm nga burimi i nxehtësisë. Në një tavë pjekjeje shtroni një letër alumini.
Shpojmë disa herë patëllxhanët me majën e një thike. Vendosni patëllxhanët dhe specat në fletën e përgatitur për pjekje. Futini në furrë dhe gatuajini derisa të jenë nxirë në sipërfaqe, rreth 5 minuta. Ktheni perimet nga ana tjetër dhe i rregulloni në tavë; i pjekim derisa lëkurat të jenë nxirë nga të gjitha anët. Vendosni specat dhe patëllxhanët në një tas dhe mbyllini fort me mbështjellës plastik. Lërini mënjanë dhe lërini të ftohen rreth 20 minuta. Pasi të ftohen, hiqini lëkurat.
Përziejini së bashku kosin dhe hudhrën dhe lërini mënjanë.
Prisni imët patëllxhanin e pjekur të qëruar dhe transferojeni në një tas. Spërkateni me 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe bëjeni me kripë sipas shijes.
Nxirrni kërcellet dhe bërthamat nga specat e pjekur, hiqni farat dhe mbushni specat me përzierjen e patëllxhanëve. Hidhni sipër kosin me hudhër dhe shërbejeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento