Ngrohni paraprakisht rezistencën e furrës dhe vendoseni raftin e furrës rreth 15 cm nga burimi i nxehtësisë. Në një tavë pjekjeje shtroni një letër alumini.
Shpojmë disa herë patëllxhanët me majën e një thike. Vendosni patëllxhanët dhe specat në fletën e përgatitur për pjekje. Futini në furrë dhe gatuajini derisa të jenë nxirë në sipërfaqe, rreth 5 minuta. Ktheni perimet nga ana tjetër dhe i rregulloni në tavë; i pjekim derisa lëkurat të jenë nxirë nga të gjitha anët. Vendosni specat dhe patëllxhanët në një tas dhe mbyllini fort me mbështjellës plastik. Lërini mënjanë dhe lërini të ftohen rreth 20 minuta. Pasi të ftohen, hiqini lëkurat.
Përziejini së bashku kosin dhe hudhrën dhe lërini mënjanë.
Prisni imët patëllxhanin e pjekur të qëruar dhe transferojeni në një tas. Spërkateni me 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe bëjeni me kripë sipas shijes.
Nxirrni kërcellet dhe bërthamat nga specat e pjekur, hiqni farat dhe mbushni specat me përzierjen e patëllxhanëve. Hidhni sipër kosin me hudhër dhe shërbejeni.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento