50 gr parmigiano i grirë, plus shtesë për t'u shërbyer
lëng dhe lëkura e 1⁄2 limoni
Nxehni një tenxhere të madhe në nxehtësi mesatare, më pas skuqeni orizin, duke e përzier vazhdimisht, për 1 min. Shtoni 1 garuzhde lëng të nxehtë dhe përzieni derisa të përthithet. Ulni nxehtësinë.
Shtoni pjesën tjetër të lëngut, nga një garuzhde, derisa orizi të jetë gati gati dhe lëngu të përthithet, rreth 20 minuta.
Hidhni bizelet duke i zier për 3-5 minuta, më pas hiqeni tiganin nga zjarri. Shtoni djathin, lëngun e limonit dhe erëzat, më pas përzieni. Shpërndani me lëkurën e limonit, më pas shërbejeni menjëherë, me parmigiano të grirë ekstra.
Është një nga historitë më simpatike të botës së gastronomisë: një eksplorues i guximshëm venecian, Marco Polo, udhëton për vite të tëra në Lindjen e largët misterioze. Kur kthehet më në fund në Itali në vitin 1295, ai sjell...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Komento