50 gr parmigiano i grirë, plus shtesë për t'u shërbyer
lëng dhe lëkura e 1⁄2 limoni
Nxehni një tenxhere të madhe në nxehtësi mesatare, më pas skuqeni orizin, duke e përzier vazhdimisht, për 1 min. Shtoni 1 garuzhde lëng të nxehtë dhe përzieni derisa të përthithet. Ulni nxehtësinë.
Shtoni pjesën tjetër të lëngut, nga një garuzhde, derisa orizi të jetë gati gati dhe lëngu të përthithet, rreth 20 minuta.
Hidhni bizelet duke i zier për 3-5 minuta, më pas hiqeni tiganin nga zjarri. Shtoni djathin, lëngun e limonit dhe erëzat, më pas përzieni. Shpërndani me lëkurën e limonit, më pas shërbejeni menjëherë, me parmigiano të grirë ekstra.
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Komento