50 gr parmigiano i grirë, plus shtesë për t'u shërbyer
lëng dhe lëkura e 1⁄2 limoni
Nxehni një tenxhere të madhe në nxehtësi mesatare, më pas skuqeni orizin, duke e përzier vazhdimisht, për 1 min. Shtoni 1 garuzhde lëng të nxehtë dhe përzieni derisa të përthithet. Ulni nxehtësinë.
Shtoni pjesën tjetër të lëngut, nga një garuzhde, derisa orizi të jetë gati gati dhe lëngu të përthithet, rreth 20 minuta.
Hidhni bizelet duke i zier për 3-5 minuta, më pas hiqeni tiganin nga zjarri. Shtoni djathin, lëngun e limonit dhe erëzat, më pas përzieni. Shpërndani me lëkurën e limonit, më pas shërbejeni menjëherë, me parmigiano të grirë ekstra.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento