Vendosni një pjatë të vogël në ngrirje. Hidhni mollën e copëtuar dhe sheqerin e grirë në një tenxhere të madhe së bashku me 350 ml ujë dhe lërini të ziejnë, duke e trazuar për të tretur sheqerin.
Gatuani butësisht, duke e përzier rregullisht, për 30 minuta derisa mollët të jenë tretur.
Hidhni lëngun e limonit, shtoni shkopin e kanellës dhe ziejini lehtë për 2-3 minuta të tjera derisa masa të jetë e trashë dhe me shkëlqim.
Hiqeni pjatën e vogël nga ngrirja dhe hidhni pak nga përzierja mbi të. Lëreni për disa sekonda – duhet të jetë e fortë. Nëse është ende pak e lëngshme, vendoseni tiganin në zjarr dhe ziejini për 10-15 minuta të tjera. Vendoseni përsëri pjatën në frigorifer dhe provojeni përsëri, tani duhet të jetë gati.
Ndajeni mes kavanozëve të pastër e të sterilizuar dhe mbyllini me vakum. Ruhet për tre muaj në një vend të freskët dhe të thatë. Pasi të hapet, ftohet dhe përdoret brenda një muaji.
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Komento