Vendosni një pjatë të vogël në ngrirje. Hidhni mollën e copëtuar dhe sheqerin e grirë në një tenxhere të madhe së bashku me 350 ml ujë dhe lërini të ziejnë, duke e trazuar për të tretur sheqerin.
Gatuani butësisht, duke e përzier rregullisht, për 30 minuta derisa mollët të jenë tretur.
Hidhni lëngun e limonit, shtoni shkopin e kanellës dhe ziejini lehtë për 2-3 minuta të tjera derisa masa të jetë e trashë dhe me shkëlqim.
Hiqeni pjatën e vogël nga ngrirja dhe hidhni pak nga përzierja mbi të. Lëreni për disa sekonda – duhet të jetë e fortë. Nëse është ende pak e lëngshme, vendoseni tiganin në zjarr dhe ziejini për 10-15 minuta të tjera. Vendoseni përsëri pjatën në frigorifer dhe provojeni përsëri, tani duhet të jetë gati.
Ndajeni mes kavanozëve të pastër e të sterilizuar dhe mbyllini me vakum. Ruhet për tre muaj në një vend të freskët dhe të thatë. Pasi të hapet, ftohet dhe përdoret brenda një muaji.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento