1 kastravec, përgjysmuar në gjatësi, të prera në feta
2 kërcell selino, të prerë trashë
1/2 qepë të kuqe, të prerë hollë
1 1/2 lugë salcë franceze
Feta limoni, për servirje
Vendosni patatet në një tenxhere. Mbulojini me ujë të ftohtë. Lëreni të ziejnë në zjarr të forte dhe lerini të vlpjnë për 15 minuta ose derisa të zbuten.
Kullojini dhe kthejini në tigan me nxehtësi të ulët. Lërini derisa lëngu i tepërt të avullojë.
Vendosini patatet në një tas dhe përzieni salmonin, qepën e njomë, koprën, lëkurën e limonit, lëngun e limonit dhe 1 vezë.
Filloni të bëni brumin me duar të lagura, duke formuar 12 qofte.
Vendosni miell dhe thërrimet e bukës në enë të ndryshme.
Dhe kalojini me radhë qoftet tek veza dhe pastaj tek thërrimet e bukës.
Vendosini qoftet tek një tavë të shtruar me letër furre.
Nxehni vajin në një tigan që nuk ngjit dhe vendosni të skuqen me radhë qoftet deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë.
Kalojini në një pjatë të veshur me peshqir letre.
Kombinoni kastravecin, selinon, qepën dhe salcën në një tas.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento