Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Vendosni patatet në një tenxhere. Mbulojini me ujë të ftohtë. Lëreni të ziejnë në zjarr të forte dhe lerini të vlpjnë për 15 minuta ose derisa të zbuten.
Kullojini dhe kthejini në tigan me nxehtësi të ulët. Lërini derisa lëngu i tepërt të avullojë.
Vendosini patatet në një tas dhe përzieni salmonin, qepën e njomë, koprën, lëkurën e limonit, lëngun e limonit dhe 1 vezë.
Filloni të bëni brumin me duar të lagura, duke formuar 12 qofte.
Vendosni miell dhe thërrimet e bukës në enë të ndryshme.
Dhe kalojini me radhë qoftet tek veza dhe pastaj tek thërrimet e bukës.
Vendosini qoftet tek një tavë të shtruar me letër furre.
Nxehni vajin në një tigan që nuk ngjit dhe vendosni të skuqen me radhë qoftet deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë.
Kalojini në një pjatë të veshur me peshqir letre.
Kombinoni kastravecin, selinon, qepën dhe salcën në një tas.
Dhe shërbejini qoftet e ngrohta me këtë salcë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento