1 kastravec, përgjysmuar në gjatësi, të prera në feta
2 kërcell selino, të prerë trashë
1/2 qepë të kuqe, të prerë hollë
1 1/2 lugë salcë franceze
Feta limoni, për servirje
Vendosni patatet në një tenxhere. Mbulojini me ujë të ftohtë. Lëreni të ziejnë në zjarr të forte dhe lerini të vlpjnë për 15 minuta ose derisa të zbuten.
Kullojini dhe kthejini në tigan me nxehtësi të ulët. Lërini derisa lëngu i tepërt të avullojë.
Vendosini patatet në një tas dhe përzieni salmonin, qepën e njomë, koprën, lëkurën e limonit, lëngun e limonit dhe 1 vezë.
Filloni të bëni brumin me duar të lagura, duke formuar 12 qofte.
Vendosni miell dhe thërrimet e bukës në enë të ndryshme.
Dhe kalojini me radhë qoftet tek veza dhe pastaj tek thërrimet e bukës.
Vendosini qoftet tek një tavë të shtruar me letër furre.
Nxehni vajin në një tigan që nuk ngjit dhe vendosni të skuqen me radhë qoftet deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë.
Kalojini në një pjatë të veshur me peshqir letre.
Kombinoni kastravecin, selinon, qepën dhe salcën në një tas.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento