Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Një pjatë e shijshme dhe kremoze perimesh, në alternativë të puresë me patate, kjo me karota e qepë është e shijshme dhe me ngjyra, perfekte për të shoqëruar pjatat e dyta të mishit ose peshkut. Kjo pjatë është e thjeshtë për t’u përgatitur, është e lehtë dhe e ushqyeshme.
Qëroni pataten dhe karotat, lajini, pritini në kubikë, dhe vendosini në një tenxhere bashkë me qumështin dhe shtoni ujë derisa të mbulohen perimet, hidhni kripë e piper dhe ziejini në zjarr të ulët për 30 minuta.
Karamelizoni qepët. Qëroni dy qepët, pritini në feta të holla dhe skuqini në një tigan me pak gjalpë, 2 lugë vaj ulliri e.v, kripë e piper. Kur të nisin të skuqen, shtoni sheqerin, vazhdoni karamelizimin për 15 minuta dhe hiqini nga zjarri.
Me anë të një frulatori, fruloni patatet dhe karotat dhe lërini të trashen ende në zjarr nëse është e nevojshme. Shtoni kripë e piper, shpërndajeni nëpër pjata dhe komplotojini pjatat me qepët e karamelizuara.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment