Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni lëngun. Trazojini mirë, më pas lyeni me gjalpë copat e pulës dhe e kriposini mirë. E mbulojmë të gjithë tepsinë me letër alumini dhe e pjekim për 30 minuta.
Hiqni letrën dhe piqini për 20-30 minuta të tjera derisa pula të jetë gatuar dhe lëngjet të jenë të qarta dhe perimet të jenë të buta.
Ngrohni grilën në nxehtësi të lartë. Vendoseni tavën nën të për disa minuta që të skuqet lëkura e pulës, nëse është e nevojshme, duke pasur kujdes që të mos kapen shpargujt. Shërbejeni direkt me bukë me kore.
Është një nga historitë më simpatike të botës së gastronomisë: një eksplorues i guximshëm venecian, Marco Polo, udhëton për vite të tëra në Lindjen e largët misterioze. Kur kthehet më në fund në Itali në vitin 1295, ai sjell...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Komento