Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Fundjava po vjen prandaj nëse po mendoni të gatuani një pulë bëjeni sipas recetës më poshtë. Ajo është e mbushur me portokall, arra, rrush të thatë e shumë përbërës të tjerë që do i japin një shije tjetër tryezës suaj!
Pulën e lyejmë me gjalpë dhe e rregullojmë me kripë, piper dhe lëkurën e portokallit.
Në një tigan të thellë hedhim mishin e grirë dhe mëlçitë dhe i kaurdisim së bashku për 3-4 minuta. Më pas shtojmë qepën e grirë imët dhe vazhdojmë kaurdisjen.
Pasi qepa të jetë bërë transparente shtojmë orizin dhe me rradhë përbërësit e tjerë. Në fund shtojmë lëngun e mishit dhe e lemë pak minuta.
Vendosim pulën e marinuar në një tavë, vendosim anës pulës mollët të cilat i kemi hapur në qendër me majën e thikës dhe fillojmë mbushim fillimisht pulën dhe më pas mollët.
E vendosim të piqet fillimisht të mbuluar në temperaturën 180-200 gradë për 1 orë. Më pas e heqim letrën dhe e lemë për 20-30 minuta të marrë ngjyrë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment