Ngroheni furrën në 160C dhe lyeni një enë pjekjeje të cekët 850ml me pak gjalpë.
Pritini 250 gr panetone në copa, duke i lënë koret.
Lyejeni me gjalpë fetat me pjesën tjetër të gjalpit. Pritini fetat përgjysmë dhe renditini në enë me anën e lyer me gjalpë lart.
Në një tas, përzieni së bashku 2 vezë, 142 ml pana, 225 ml qumësht, 1 lugë ekstrakt vanilje dhe 2 lugë gjelle sheqer pluhur dhe derdhni mbi panetone.
Vendoseni enën në një tepsi dhe derdhni ujë të nxehtë rreth saj në një thellësi prej rreth 2,5 cm. E pjekim për 35 minuta derisa pudingu brenda të jetë i verdhë dhe sipër të skuqet mirë.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento