Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngroheni furrën në 160C dhe lyeni një enë pjekjeje të cekët 850ml me pak gjalpë.
Pritini 250 gr panetone në copa, duke i lënë koret.
Lyejeni me gjalpë fetat me pjesën tjetër të gjalpit. Pritini fetat përgjysmë dhe renditini në enë me anën e lyer me gjalpë lart.
Në një tas, përzieni së bashku 2 vezë, 142 ml pana, 225 ml qumësht, 1 lugë ekstrakt vanilje dhe 2 lugë gjelle sheqer pluhur dhe derdhni mbi panetone.
Vendoseni enën në një tepsi dhe derdhni ujë të nxehtë rreth saj në një thellësi prej rreth 2,5 cm. E pjekim për 35 minuta derisa pudingu brenda të jetë i verdhë dhe sipër të skuqet mirë.
E pudrosim me sheqer pluhur dhe e servirim.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento