Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngrohni vajin në një tavë me kapak. Shtoni qepët dhe gatuajini për 8 minuta, derisa të zbuten.
Hidhni karotat, harisën dhe orizin dhe përziejini për disa minuta.
Hidhni lëngun, lëreni të vlojë, më pas mbulojeni me kapak dhe ziejini për 10 minuta me zjarr të ulët.
Shtoni qiqrat dhe ziejini për 3-5 minuta të tjera, derisa kokrrat e orizit të zbuten dhe të përthithet i gjithë lëngu.
Shtoni kripë sipas dëshirës, fikeni zjarrin, mbulojeni dhe lëreni të qëndrojë për disa minuta.
Spërkatni bajamet mbi përzierjen e orizit dhe shërbejeni me kos.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento